Om mig

Jag heter Maria och är 50 plussare. Är gift och har utflugna barn. Har ett stort intresse för mat och historia. Så därför tänkte jag att jag skulle göra något kul av detta tillsammans.

Därför skapade jag Marias Matlagnings Nostalgi!

Hoppas att du som läsare gillar det jag har att erbjuda och har någon nytta av mina tips och idéer. Själv tycker jag att man aldrig kan lära sig för mycket och sedan är det alltid kul att prova lite nya recept eller råd för att se om de fungerar eller är lika goda som de påstår i boken eller på någons hemsida.

Jag gillar dessutom att baka men jag är inget kakmonster. Utan det blir min stackars man som får testa mina bakverk. Eller så bakar jag för att ge bort om vi är bortbjudna någon gång. Det brukar vara en mycket uppskattad present. Samtidigt som de får ett bakverk så får de en smakupplevelse plus receptet för att kunna baka det själv senare.

Något som jag även gillar är att titta på tv på olika program om och hur man lagar mat. Ett av mina favorit program var Historie-ätarna som man kunde se på SvT. Vilket man fick följa Lotta Lundgren och Erik Haag äta sig genom olika tidsepokerna med hjälp av maten. Samtidigt som de provade bo och jobba sig genom historien också. De fick smaka allt från testiklar till hummer, dricka vin, öl och kaffe i mängder. Så är du intresserad av mat och historia så är det ett ypperligt program som jag varmt kan rekommendera.

Länk: http://www.svt.se/historieatarna/

Höjdpunkterna är att få testa nya recept och jag har köpt hem råvarorna. För att bara sätta ingång. Det är alltid lika kul – nytta med nöje!