Tips på länkar och böcker!

Här kommer lite tips på vilka böcker och länkar som du kanske kan ha nytta av eller rent av få lite inspiration.
Böcker finns att köpa via nätet, bokhandel eller de större matvarorkedjorna:
Vår kokbok – en klassiker som kommer i nya skepnader med jämna mellanrum, den gavs ut redan 1951 första gången och är en klassiker i alla kök.
Hemkunskap – Mathias Dahlgren, här får du hjälpen om du är novis i köket. Då du får redan på olika tekniker att laga mat, vardags matlagning med mera.
Rutiga kokboken – Berit Paulsson, en mycket bra grundkokbok för både stora och små hushåll. Det finns över 1 500 olika recept.
Detta var bara några av de hundratals kokböcker det finns publicerade. Du köper efter vilken typ av mat du känner du vill laga helt enkel.

Länkar till olika receptsajter som jag tycker är bra:

http://www.ica.se/recept/ – en sida där du kan hitta alla recept som du kan tänkas behöva. Recepten är lätta att förstå och de är uppbyggda att du lagar dem steg för steg.

http://mittkok.expressen.se/ – en sida med gott och blandat på
http://www.tasteline.com/ – här blir du verkligen inspirerad
https://www.recepten.se/ – bra sidan med lättförståeliga recept. Här hittar du dessutom recept för alla tillfällen.
http://www.koket.se/ – är bra sida som ger dig möjligheten att alltid hitta något att laga och recepten från tv 4:s program
http://www.arla.se/recept/ – Arlas egen hemsida men det finns många bra recept, men du behöver naturligtvis inte använda deras produkter för att laga dessa recept.
http://www.svt.se/recept – recept från SVT:s matlagningsprogram

Länkar till matlagningsprogram som jag gillar att se:
http://www.tv4play.se/program/vad-blir-det-f%C3%B6r-mat – Per Moberg
http://www.tv4play.se/program/tina-i-fj%C3%A4llen – Tina Nordström hon har flera program
http://www.tv4.se/sommar-med-ernst – Ernst Kirchsteiger
https://www.youtube.com/user/JamieOliver – Jamie Oliver har flera olika program bland annat på tv 4 i olika programversioner.
http://www.ultimatecookerycourse.com/ – Gordon Ramsey ett av hans tv program, men här lär du dig laga lätt och enkel mat, dessutom pratar han om råvaror – vad det är för skillnader och så vidare plus vilka redskap som är bra att ha i ett kök.